Előételek
Palacsinta tekercs falatkák
Hozzávalók 10 adag, 40db
- Palacsintatészta:
- 10db palacsintához
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- kevés olaj a sütéshez
- Töltzelék 1.
- 15dkg sovány krémsajt
- 20 dkg sonka
- 3 db salátalevél
- Töltzelék 2.
- 20 dkg sonka
- 5 dkg margarin
- 2 ek vágott snidling
Elkészítés
A szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
1. a felét megkenjük krémsajttal, egy réteg salátalevelet fektetünk rá, erre jön a sonka, majd feltekerjük.
2. megfuttatjik a margarinon a snidlinget, összekeverjük az apróra vágott sonkával, ezzel terítjük be a palacsinták másik felét, szorosan feltekerjük.
Falatnyi darabokra vágjuk, ha szükséges, fogpiszkálóval átszúrjuk, koktélparadicsommal tálaljuk.
Mozaikos szendvics
Hozzávalók 10 adag
- 1 franciakenyér
- 5 dkg margarin
- 3 féle sonka, 3x5dkg dkg
- 1db savanyú uborka
- 1 kanál 12 %-os tejföl
- 1 kanál fehérbor
- 1 kanál szardellapaszta
- 1 kanál nagyon apróra vágott póréhagyma
Elkészítés
A kenyér végeit levágjuk, a közepét hosszú késsel kivájjuk. Kis kockákra szeleteljük, a felvágottakat.
Az uborkát lereszeljük.
A margarint, tejfölt, a bort és a szardellapasztát habosra kikeverjük.
Hozzáadjuk a póréhagymát, a felvágottakat és a kockázott kenyeret.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a francia kenyeret, fóliába csavarjuk, és a hűtőbe tesszük legkevesebb 6 órára.
Fogyasztás előtt szeleteljük.
MAT-HU-2000208 (2020.07.29.)
Utolsó módosítás: 2020.08.04.
Receptek
