Printed From:

Aktuális hírek

Nem csak a nehéz ételek okozhatnak haspuffadást

Ha a hasunk felpuffad, kényelmetlenül érezhetjük magunkat bőrünkben. Ez a tünet a munkahelyen, egy nyári esküvőn, egy esti kerti partin, nyaraláskor vagy az otthoni pihenés során is ugyanolyan diszkomfort érzést okozhat. Ilyenkor nehezen tudjuk magunkat elengedni, és a feszengéstől akár ingerültebbek is lehetünk, mert nem tudunk az adott pillanatra koncentrálni.

Mit (t)egyek a túl sok gyomorsav ellen?

Ha túl sok a gyomorsavunk, égni kezd a gyomrunk, hányingerünk lehet, és akár bélrendszeri problémák is jelentkezhetnek.
A sav több okból is felhalmozódhat gyomrunkban, a magyarázat lehet például genetikai tényezőkben, helytelen étrendben, túlzott alkoholfogyasztásban is. Azonban mindenképpen szem előtt kell tartanunk a tényt, miszerint a túlzott savtermelés idővel szövődményekhez vezethet, ennek nyomán például gyomorfekély is kialakulhat.

Emésztési görcsök

Az emésztési panaszokat, mint például puffadás, teltségérzet, székrekedés gyakran kísérhetik emésztési görcsök is, melyek komoly fájdalommal járhatnak az egyébként is kellemetlen tünetek mellett. Az emésztési folyamatban szerepet játszó szervek szinte mindegyikében megjelenhet a görcs (gyomor, epehólyag, belek stb.)