Printed From:

Előételek

Palacsinta tekercs falatkák

Hozzávalók 10 adag, 40db
  • Palacsintatészta:
  • 10db palacsintához
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • kevés olaj a sütéshez
  • Töltzelék 1.
  • 15dkg sovány krémsajt
  • 20 dkg sonka
  • 3 db salátalevél
  • Töltzelék 2.
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek vágott snidling
Elkészítés

A szokásosnál kicsit vastagabb palacsintákat sütünk.
1. a felét megkenjük krémsajttal, egy réteg salátalevelet fektetünk rá, erre jön a sonka, majd feltekerjük.
2. megfuttatjik a margarinon a snidlinget, összekeverjük az apróra vágott sonkával, ezzel terítjük be a palacsinták másik felét, szorosan feltekerjük.
Falatnyi darabokra vágjuk, ha szükséges, fogpiszkálóval átszúrjuk, koktélparadicsommal tálaljuk.

 

Mozaikos szendvics

Hozzávalók 10 adag
  • 1 franciakenyér
  • 5 dkg margarin
  • 3 féle sonka, 3x5dkg dkg
  • 1db savanyú uborka
  • 1 kanál 12 %-os tejföl
  • 1 kanál fehérbor
  • 1 kanál szardellapaszta
  • 1 kanál nagyon apróra vágott póréhagyma
Elkészítés

A kenyér végeit levágjuk, a közepét hosszú késsel kivájjuk. Kis kockákra szeleteljük, a felvágottakat.
Az uborkát lereszeljük. A margarint, tejfölt, a bort és a szardellapasztát habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a póréhagymát, a felvágottakat és a kockázott kenyeret. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a francia kenyeret, fóliába csavarjuk, és a hűtőbe tesszük legkevesebb 6 órára. Fogyasztás előtt szeleteljük.

 

MAT-HU-2000208 (2020.07.29.)

Utolsó módosítás: 2020.08.04.